Dutch Oven Temperatuur overzicht

De Dutch Oven (DO) wordt in Nederland steeds populairder. De zware gietijzeren pan waar je zo een beetje alles mee kan doen waar je zin in hebt komt eigenlijk weer terug naar Nederland waar hij zo rond 1700 naar Amerika is vertrokken. Je kan hem gebruiken boven een kampvuur, op je BBQ of gewoon simpel op de grond. Voor de meeste gerechten wil je de temperatuur beheersen wat boven een kampvuur wel wat moeilijk is. Vandaar dat de meeste DO gebruikers briketten gebruiken.

In onderstaande tabellen zie je hoeveel briketten er op het deksel (boven) moeten en er onder de pan moeten. Er zit natuurlijk verschil tussen briketten onderling waardoor de hoeveelheid kan afwijken, gebruik deze DO tabellen dan ook als richtlijn.

Braden in de Dutch Oven

Maat DO120 °C135 °C150 °C165 °C180 °C195 °C210 °C225 °C240 °C
3 qt / 10″Onder456789101112
Boven8910111213141516
6 qt / 12″Onder5678910111213
Boven91011121314151617
9 qt / 12″Onder67891011121314
Boven101112131415161718
12 qt / 14″Onder789101112131415
Boven111213141516171819
15 qt / 14″Onder8910111213141516
Boven121314151617181920
18 qt / 20″Onder91011121314151617
Boven131415161718192021

Terug naar BBQ Tips & Tricks

Bakken in de Dutch Oven

Maat DO120 °C135 °C150 °C165 °C180 °C195 °C210 °C225 °C240 °C
3 qt / 10″Onder334455667
Boven91012131516181921
6 qt / 12″Onder445566778
Boven111214151718202123
9 qt / 12″Onder445566778
Boven121315161819212224
12 qt / 14″Onder556677889
Boven141517182022232426
15 qt / 14″Onder556677889
Boven151618192122242527
18 qt / 20″Onder6677889910
Boven171820212324262729

Terug naar BBQ Tips & Tricks

Koken & Frituren in de Dutch Oven

Maat DO120 °C135 °C150 °C165 °C180 °C195 °C210 °C225 °C240 °C
3 qt / 10″Onder121416182022242628
Boven000000000
6 qt / 12″Onder141618202224262830
Boven000000000
9 qt / 12″Onder161820222426283032
Boven000000000
12 qt / 14″Onder182022242628303234
Boven000000000
15 qt / 14″Onder202224262830323436
Boven000000000
18 qt / 20″Onder222426283032343638
Boven000000000

Terug naar BBQ Tips & Tricks

Stoven & Sudderen in de Dutch Oven

Maat DO120 °C135 °C150 °C165 °C180 °C195 °C210 °C225 °C240 °C
3 qt / 10″Onder91012131516181921
Boven334455667
6 qt / 12″Onder111214151718202123
Boven445566778
9 qt / 12″Onder121315161819212224
Boven445566778
12 qt / 14″Onder141517182021232426
Boven556677889
15 qt / 14″Onder151618192122242527
Boven556677889
18 qt / 20″Onder171820212324262729
Boven6677889910

Terug naar BBQ Tips & Tricks