Hot & Fast barbecueën

Hot & Fast barbecueën is barbecueën zoals de meeste mensen het gewend zijn, rechtstreeks boven het vuur je gerecht klaar grillen met gevaar voor wat verschroeid haar en verbrande vingers. Snel en vooral heet. Je gebruikt dit bijvoorbeeld voor steaks zoals T-bone en Ribeye. Je moet bij deze vorm van barbecueën dan ook constant aanwezig zijn en goed opletten dat je vlees niet te doorbakken wordt of nog erger, verbrandt. Zodra je even wegloopt is het gedaan met je gerecht en kun je opnieuw beginnen.

Voor Hot & Fast kan je het beste een gietijzeren rooster gebruiken, je vlees krijgt hierdoor van die mooie grilstrepen. Maar nog belangrijker grillen op gietijzer zorgt voor een maillard reactie waardoor de smaak van je vlees intenser zal zijn.

Nadeel van deze methode is dat het vlees snel uitdroogt en meer kauwvlees gaat worden dan een heerlijk sappig stuk. Daarom is het belangrijk om wat vet in of om je vlees te hebben zoals bij een ribeye of bij kippendijen standaard het geval is. Dit vet zorgt ervoor dat je vlees smaakvol en sappig blijft. Vlees van Nederlandse koeien heeft in het algemeen weinig tot geen intramusculair vet. Voor de BBQ is dat minder geschikt.

  • blijf bij je barbecue
  • neem goed vlees met vet of een vetrandje
  • gebruik een gietijzeren rooster, tang en vuurvaste handschoenen

Terug naar BBQ Tips & Tricks