Low & Slow barbecueën

Low & Slow barbecueën is barbecueën in de meest relaxte vorm. Je gerecht gaat indirect op de barbecue en wordt bereid op een lage temperatuur. Indirect betekend dat je gerecht niet rechtstreek boven het vuur ligt. De daarbij behorende lage temperatuur van je barbecue (tussen de 80 en 110 graden)  zorgt ervoor dat je gerecht langzaam gaart en niet verbrand.

Low & Slow barbecueën kost tijd, soms zelf heel veel tijd maar je hoeft er niet steeds bij te blijven zoals bij Hot & Fast barbecueën.  Hoeveel tijd je kwijt bent hangt af van het gerecht dat je wilt bereiden, het gewicht en de temperatuur van je barbecue. Om je een idee te geven de gemiddelde barbecue tijd van 4 gerechten zijn bijvoorbeeld:

  • 6 uur Spareribs
  • 8 uur Short ribs
  • 16 uur Pulled Pork
  • 18 uur Brisket

Dat betekend ook dat je barbecue zo lang op temperatuur moet blijven en dat is voor sommige barbecue merken/uitvoeringen best een uitdaging. Ook komt er een stukje planning bij kijken. Want het is wat lastig als je gerecht om 08:00 in de ochtend klaar is en je het ’s avonds om 19:00 uur pas wil eten.

Het mooie van Low & Slow barbecueën is dat je vaak de start combineert met rookhout en het eindresultaat ongelofelijk smaakvol is. Met Low & Slow hebt je ook alle tijd voor andere dingen, kortom lekker relaxt barbecueën dus en dat wil toch iedereen.

Terug naar BBQ Tips & Tricks