Mijn passie

Koken en Barbecueën met passie

Het begon allemaal jaren geleden toen de aarde nog zo plat was als een Ribeye en er nog niet iets bestond als internet. Recepten nam je mee vanuit je ouderlijkhuis of je belde je moeder, vrij simpel eigenlijk. Toen ik ging samenwonen kon ik nog geen ei koken en hing meerdere keren per week met mijn moeder aan de telefoon. Hoelang moet je aardappels koken? Hoe maak je dit of dat schoon? Hoe lang moet je een karbonade bakken? Vragen vragen vragen. Wat barbecueën betreft ging het niet veel beter. Ondanks dat mijn vader niets met koken had kocht hij in 1972 een heuse Weber barbecue echter het geduld om een fatsoenlijk gerecht eraf te halen lukte zelden. Ik denk dat dit toch wel de start was van mijn barbecue enthousiasme, heerlijk weertje vrienden en familie om je heen lekker barbecueën.

Maar terug naar het samenwonen, na het nodige trial en error spel lukte het koken inmiddels redelijk maar dat barbecueën gaf alleen maar stress en zwart gebladerde gerechten. Iedereen zat lekker met elkaar te kletsen en te proosten terwijl ik met gevaar voor m’n eigenleven probeerde te voorkomen dat alle gerechten zouden verbranden. Niet veel later sprak ik hierover mijn goeie vriend John die eigenlijk exact het zelfde probleem ervaarde. Samen vonden we dat het anders moest, barbecueën moest toch ook zonder de nodige stress kunnen en zonder verbrande gerechten? Daarnaast waren we ook de door de supermarkt gemarineerde speklapjes, karbonades en saté ronduit zat. We wilde beter, iets heerlijks, iets nieuws, barbecueën moest gewoon anders kunnen.

Uiteindelijk schreven we ons, samen met een groep vrienden, in voor een grill-cursus (BBQ Workshop bestond nog niet) en zo kreeg ik langzaam maar zeker de kneepjes van het barbecueën en koken onder de knie.

Steeds vaker werden we samen gevraagd om tijden een verjaardag of een feestje te komen barbecueën en uiteindelijk ging alles in een sneltreinvaart. We richten ons eigen catering en BBQ-Workshop bedrijf op met de naam BBQ Friday en hebben jaren met veel plezier onze passie gedeeld. Inmiddels zijn we gestopt, nu koken en barbecueën we alleen nog voor familie en vrienden, sorry 🙂

Toch wil ik mijn passie blijven delen en omdat ik niet iedereen voor een heerlijke maaltijd kan uitnodigen heb ik deze website gemaakt. Je vindt er tips en tricks voor barbecueën en koken maar bovenal heerlijke recepten.

Want zeg nou zelf koken en eten met familie en vrienden is toch het mooiste wat er is?

Veel plezier en geniet vooral van al het koken bakken, braden en barbecueën het leven is tenslotte gewoon te kort om slecht te eten.

Hugo Floorijp