Rundvlees benamingen

NederlandEngelandDuitslandFrankrijk
Bavette / Halve maanBeef flap meatRind FlapmeatBoeuf Bavette Aloyau
Picanha / StaartstukBeef raump capRind TafelspitzBoeuf Culotte de Rumsteak
BiefstukBeef eye of rumpRind HüfteBoeuf Coeur de Rumsteak
VinkelapBeef flank steakRind FlanksteakBoeuf Bavette Flanchet
SukadeBlade steak / Oyster bladeRind SchaufelstückBoeuf Paleron
Ezeltje / HuwelijksstukjeBeef tri tipRind BürgermeisterstückBoeuf Aiguilette Baronne
Cote de Boeuf  (Tomahawk)Beef loin bone in (Tomahawk)Rind Loin m/kn (Tomahawk)Cote de Boeuf
Hals / OnderribBeef Chuck rollRind ChuckrollBoeuf Collier
EntrecoteBeef shortloinRind ShortloinCote a Los
Runder(osse)haasBeef tenderloinRind FiletBoeuf Filet pur
RibeyeBeef striploinRind RoastbeefBoeuf Faux Filet
RunderribeyeBeef cuberollRind EntrecoteBoeuf Noix d’Entrecote
RunderbovenbilBeef insideRind OberschaleBoeuf Tende de Tranche
KogelbiefstukBaby TopRunde steak / Luss KugelBifteck dans la Tranche
AchtermuisEye of Round / RoundsteakSeemerralleRund de Gite Noix
LonghaasHnager steakRind LungenbratenOnglette
Dikke lendeRumpsteak / SirloinRumpf (m) Rinderhufte (vr)Tete d’Aloyau
BloemstukShoulder ClüdFalsches FiletBoeuf Jumeau a Bifteck
BovenbilTopsideOberschaleBoeuf Trond de Gite
Puntborst / KlapstukBrisketRindbrustPoitrine de Boeuf
MiddenrifSkirt SteakFleisch MenbranDiaphragme de Viande
SchoudermuisChuck TenderFehirippeLa Viande Ephule Souns
Jodenhaas / DiamanthaasPetite TenderSchulterfiletBifteck de L’epaule

Terug naar BBQ Tips & Tricks