| Nederland | Engeland | Duitsland | Frankrijk |
|---|---|---|---|
| Bavette / Halve maan | Beef flap meat | Rind Flapmeat | Boeuf Bavette Aloyau |
| Picanha / Staartstuk | Beef raump cap | Rind Tafelspitz | Boeuf Culotte de Rumsteak |
| Biefstuk | Beef eye of rump | Rind Hüfte | Boeuf Coeur de Rumsteak |
| Vinkelap | Beef flank steak | Rind Flanksteak | Boeuf Bavette Flanchet |
| Sukade | Blade steak / Oyster blade | Rind Schaufelstück | Boeuf Paleron |
| Ezeltje / Huwelijksstukje | Beef tri tip | Rind Bürgermeisterstück | Boeuf Aiguilette Baronne |
| Cote de Boeuf (Tomahawk) | Beef loin bone in (Tomahawk) | Rind Loin m/kn (Tomahawk) | Cote de Boeuf |
| Hals / Onderrib | Beef Chuck roll | Rind Chuckroll | Boeuf Collier |
| Entrecote | Beef shortloin | Rind Shortloin | Cote a Los |
| Runder(osse)haas | Beef tenderloin | Rind Filet | Boeuf Filet pur |
| Ribeye | Beef striploin | Rind Roastbeef | Boeuf Faux Filet |
| Runderribeye | Beef cuberoll | Rind Entrecote | Boeuf Noix d’Entrecote |
| Runderbovenbil | Beef inside | Rind Oberschale | Boeuf Tende de Tranche |
| Kogelbiefstuk | Baby Top | Runde steak / Luss Kugel | Bifteck dans la Tranche |
| Achtermuis | Eye of Round / Roundsteak | Seemerralle | Rund de Gite Noix |
| Longhaas | Hnager steak | Rind Lungenbraten | Onglette |
| Dikke lende | Rumpsteak / Sirloin | Rumpf (m) Rinderhufte (vr) | Tete d’Aloyau |
| Bloemstuk | Shoulder Clüd | Falsches Filet | Boeuf Jumeau a Bifteck |
| Bovenbil | Topside | Oberschale | Boeuf Trond de Gite |
| Puntborst / Klapstuk | Brisket | Rindbrust | Poitrine de Boeuf |
| Middenrif | Skirt Steak | Fleisch Menbran | Diaphragme de Viande |
| Schoudermuis | Chuck Tender | Fehirippe | La Viande Ephule Souns |
| Jodenhaas / Diamanthaas | Petite Tender | Schulterfilet | Bifteck de L’epaule |
Terug naar BBQ Tips & Tricks
