Sukade Caveman Style
Met sukade bedoel ik eigenlijk een gesplitste sukade. Normaal is een sukadelap stoofvlees wat heerlijk een paar uur in een pannetje hoort te pruttelen, niks mis mee natuurlijk. Dat uren pruttelen komt omdat er in een sukade een pees zit en die is normaal gesproken veel te taai om te eten vandaar het lange pruttelen.
Snij je deze pees echter uit de sukade dan hou je twee overheerlijke stukken mals vlees over. Inmiddels is gesplitste sukade bijna overal te koop en heeft de slager de pees er al uit gesneden. Heb je het nog nooit gegeten? Dan adviseer ik je om het zo snel mogelijk klaar te maken, je leven zal daarna nooit meer hetzelfde zijn. Persoonlijk is sukade absolute mijn favoriet.
Je hebt dan een van de meest lekkerste stukken vlees die je ooit hebt geproefd, zeker als je deze klaarmaakt volgens de Caveman Style. Met Caveman Style leggen we de bbq vol met houtskool en zodra het houtskool volledig brandt en snoei-, snoeiheet is leg je de overheerlijke sukade rechtstreeks op het houtskool (spaar je toch weer even een rooster uit) 🙂
Ingrediënten:
- gesplitste sukade
- goed houtskool
- peper en Maldon zout
Bereidingswijze:
Haal de sukade uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Steek de in de tussentijd je barbecue aan met houtskool (met briketten kan dit niet omdat er te veel as vrijkomt). Zodra het houtskool snoei- en snoeiheet is (witheet) schud je het houtskool met een pook even op zodat eventuele as verdwenen is.
Leg vervolgens de sukade direct op het houtskool, wacht even een paar minuten en draai hem om. Indien er eventueel wat houtskool aan de sukade blijft plakken kan je dat met de tang eenvoudig verwijderen. Draai de sukade om de paar minuten om totdat de kerntemperatuur 47 graden is. Haal de sukade uit het houtskool en laat even tot rust komen.
Snij de sukade in dunne (vlees trancheren) plakjes en bestrooi met versgemalen peper en Maldon zout.
tl = theelepel (5 ml)
el = eetlepel (15 ml)
ml = milliliter
l = liter (1000 ml)
g = gram
kg = kilogram (1000 gr)
Klik hier voor de printversie van het recept: Sukade Caveman Style.
