Gevulde Kipfilet

Gevulde Kipfilet

Gevulde Kipfilet

Eén van mijn favoriete gerechten wat laat zien en vooral proeven wat je met een kipfilet kan doen. Met dit recept van gevulde kipfilet zal je menigeen verbazen. Door minimaal twee keer in te smeren met mijn Sweet Cola Barbecue Saus tover je in een klein halfuurtje een sappig en heerlijk gekruid kipfiletje op het tafel.

Ingrediënten:

  • 4 kipfilet
  • 4 plakjes rauwe ham
  • bakje kruidenkaas
  • 8 basilicumblaadjes

Rub:

  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout naar smaak

Sweet Cola Barbecue Saus

  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1/2 glas cola
  • 3 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • 2 tl kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Snij de kipfilet open met een scherp mes (zodat je ze open kan klappen) en smeer de binnen en buitenkant in met de rub,
Klap de kipfilet open en smeer 1 helft ruim in met kruidenkaas, leg hier bovenop een plakje rauwe ham en vervolgens 2 blaadjes basilicum.

Klap de kipfilet dicht en leg op indirect vuur op de BBQ (180 graden) met gesloten deksel. Smeer na 15 minuten de kipfilet in met de Sweet Cola Barbecue Saus en draai deze om en smeer de andere kant ook in de Sweet Cola Barbecue Saus. Na ongeveer 30 minuten is de kipfilet klaar.

tl = theelepel (5 ml)
el = eetlepel (15 ml)
ml = milliliter
l = liter (1000 ml)
g = gram
kg = kilogram (1000 gr)

Klik hier voor de printversie van het recept: Gevulde kipfilet